Ky test 10-sekondësh do t’ju tregojë nëse keni apo jo flokë të shëndetshëm

91
Qe dini me siguri sa të shëndetshëm janë flokët tuaj? Epo, përgjigja është më e thjeshtë nga ç’mendoni.

Ja testi prej 10 sekondash që do të përcaktojë nëse flokët tuaj janë në formë të mirë apo kanë nevojë për më shumë përkujdesje. Pasi t’i keni larë dhe tharë flokët, merrni një tufëz dhe futeni atë në një gotë të mbushur me ujë.

Nëse flokët pluskojnë në sipërfaqe, atëherë ata janë në gjendje të mirë. Nëse flokët bien në fund, do të thotë se fijet janë më poroze se ç’duhet. Poroziteti i lartë nënkupton se uji depërton me lehtësi në fijet e flokut, duke shkaktuar elektrizimin e tyre dhe humbjen e shpejtë të ngjyrës.

Për ta rregulluar këtë problem, sugjerohen maska ushqyese të paktën një herë në javë. Është kaq e thjeshtë.