Lidhja mes bizeles dhe sistemit nervor

71

Bizelja është njëra ndër bimët që ka shumë proteina dhe stimulon ndërtimin e masës së muskujve. Vetëm 100 gramë bizele furnizojnë trupin me dhjetë herë më shumë proteina se sa patatet e skuqura ose një pjesë e tortës me krem.

Bizelja ju mbanë gjatë të ngopur, sepse është e pasur me materie të lehta dhe ngadalë kalon nëpër aparatin tretës.

Po ashtu, bizelja ka sasi të konsiderueshme të magneziumit. E zier vetëm pak, bizelja bëhet një ushqim i vërtetë antistresues, ka thënë eksperti vjenez i shëndetësisë, profesor Hademar Bankhofer
Burimi:tesheshi.com