Nëse vuan nga anemia dhe mungesa e mineraleve në organizëm, konsumoni misrin!

25

Po, misri dallohet për vetitë e tij të cilat ndihmojnë në përthithjen e mineraleve si p.sh. zinku, kalciumi dhe hekuri. Preferohet që kush vuan nga mungesa në organizëm e këtyre elementeve, të konsumojë ushqime të pasura që përmbajnë misrin, i cili ndihmon në përthithjen dhe shtimin e tyre.
Misri në vetvete është i pasur me një numër të madh mineralesh, prej tyre përmendim, zinkun, hekuri dhe magnezi i cili luan një rol të rëndësishëm në rregullimin e rrahjeve të zemrës dhe forcimin e kockave.
Gjithashtu, bakri dhe fosfori luajnë rol të rëndësishëm në
shëndetin e kockave dhe funksionimin e veshkave.
Përmbajtja e këtyre elementeve (hekuri, bakri, vitamina B12) e bëjnë misrin ushqimin më të mirë, i cili garanton elementët e domosdoshme për prodhimin e rruazave të kuqe dhe parandalimin e anemisë.
Allahu i Madhërishëm e di më së miri dhe suksesi vjen prej Tij!
Dr. Xhemil El-Kudsij