Si të pastrohet organizmi nga toksinat?

112

Toksinat që grumbullohen në trupin tone e kanë origjinën nga ushqimi dhe pijet që konsumojnë, por edhe nëpërmjet lëkurës dhe ajrit që e thithim.

Kur në trupin tonë është një sasi shumë e madhe e toksinave, është e nevojshme që të largohetn

Se trupi është plot me substancave të dëmshme tregojnë disa nga simptomat e mëposhtme:

– fryerja e barkut

– një ëndërr e keqe

– lodhje konstante

– era e keqe e gojës

– ngjyra e gjuhës e bardhë në të verdhë

– ndjesia më e fortë e aromave

– lëkura problematike dhe dhimbja e kokës

Toksina mund t’i largojmë në këto mënyra:

Sauna – sepse djersitja mundëson heqjen e toksinave nga trupi.

Heqja dorë nga ushqimi për një kohë të shkurtë – është një mënyrë që t’i jepni trupit tuaj një shans për të marrë një pushim nga ushqimi i rëndë. Mundohuni që të hiqni dorë nga ushqimt e rënda të paktën një herë në javë.

Konsumi i ushqimeve të zgjedhura. Sigurohuni që të konsumoni sasi të mjaftueshme të perimeve dhe sidomos ushqimet që duhet të jenë pjesë e dietës tuaj si brokoli dhe koriandra (Coriandrum sativum).