Editorial

67
Nga Ulvi Fejzullahu Me kalimin e ditëve dhe netëve imani (besimi) vjetërohet në zemër, ndryshken shtyllat e dashurisë, kështu që paraqitet nevoja për ripërtëritjen dhe...

27
Nga Orjola Sula Kultura është e vetmja hapësirë pa kufij, ku mund të qarkullojmë lirisht pa patur nevojë për lejekalim e ku në vend që...

Familja

36
Nga Abdyl Fuga Përgjegjësia e rritjes dhe edukimit të fëmijëve është një obligim i madh mbi supet e prindërve. Ata janë djepi dhe shkolla e...

135
Nga Arjeta Dema Për një Ramazan sa më frytdhënës për ju, ndiqni këshillat që me kënaqësinë më të madhe duam t’ju servirim! Ramazani është muaji i...

Ndjeshmëri

Intervista

64
Nga Armida Plumbi Ulvi Fejzullahu është një ndër hoxhallarët e mirënjohur në Luginën e Preshevës. Shquhet për angazhimin e tij në thirrjen islame përmes mediave,...

187
Nga Armida Plumbi Radije Hoxha (Dija) është gazetare, poete dhe noveliste, e lindur në Shkup para 57 vitesh. Shkollën fillore dhe të mesme (të mjekësisë, dega...

Sociale

30
Nga Majlinda Qosja Bashkëpunimi mësues - prindër Që një fëmijë të ketë sukses në shkollë, është e rëndësishme të mbani mend se takimet prind-mësues mund të...

208
Nga Fitore Haziri Imazhi rikujtues i saj është sikur i një guri të çmueshëm që shkëlqen duke përthyer rrezet e dritës, mirëpo vërtetësinë e origjinalitetit...

Dituri

72
  Hurma arabe e pasur me lëndë ushqyese Hurmat arabe kanë disa përfitime të mëdha ushqyese. Konsumoni tri hurma në ditë. Ata përmbajnë bakër,...

23
Nga Redaksia Historia e mimozave Të lindura në kontinentin australian, ku rriten më shumë se 700 lloje mimozash ndër 1200 llojet e njohura në botë, kjo...

Marketing

Vitrina e librit

28
Së fundmi vërehet një rikthim në traditat e hershme të vjershërimit dhe një nga këto botime është ai i autorit Roald Hysa me titullin...