Kuriozitete

26

Një sy që pulson mund të japë një ndjesi tepër irrituese, por fatmirësisht dridhja nuk është e dhimbshme dhe shumë rrallë është sinonim i një shqetësimi. Ajo shkaktohet nga mbi-stimulimi i muskujve të syrit që shkaktojnë tkurrje të pavullnetshme. Ja gjithçka që duhet të dini për këtë shqetësim dhe si mund ta ndalojmë atë.

Nga se shkaktohet dridhja e syrit?

59

“Pelikani Kaçurrel” është një shpend i rrallë që gjendet edhe në vendin tonë. Ai rritet e zhvillohet vetëm në laguna dhe nuk shtegton. Mes të gjitha llojeve të zogjve në Karavasta, pelikani dalmacian ose “pelikani kaçurel” tërheq më shumë vëmendje. Ai është një zog që peshon deri në 14 kilogramë dhe i hap krahët në 3.2 metra. Ai është bërë tani një joshje e veçantë jo vetëm për turistët, por edhe për vendasit që e adhurojnë faktin se ky shpend, po rigjen shtëpinë e tij dhe po zbukuron lagunën.

72

Patjetër duhet të dini që kur aparatet nuk janë të shkyçura nga energjia elektrike shpenzojnë akoma 24% energji.

Shumica e njerëzve dëshirojnë të ulin shpenzimet, por nuk dinë si të veprojnë, transmeton Telegrafi.

Mirëpo këtë mund ta bëni në mënyrën shumë të thjeshtë, duke praktikuar këto këshilla.

Të gjitha aparatet shkyçni nga rryma elektrike kur nuk i përdorni dhe mos i mbani aparatet në “stand by”, sepse rreth 6% e rrymës shkon në aparatet të lëna në “stand by”.

716

Pas agjërimit për gjithë ditën, shtoni nivelet tuaja të energjisë përsëri me këto hurma arabe dhe milkshake.

Përfitimet shëndetësore të tërshërës:
Zvogëlon kolesterolin.
Ka veti të buta anti-depresive dhe për të ngritur humorin.
E dobishme në humbje peshe.
Përfitimet shëndetësore të hurmave të Arabisë:
Forcon kockat.
Nivelet e larta të hekurit e bëjnë atë të përsosur për ata që vuajnë nga anemia.
E përsosur për një rikthim të shpejtë të energjisë.
Parandalon kapsllëkun.

Marketing

Vitrina e librit

28
Së fundmi vërehet një rikthim në traditat e hershme të vjershërimit dhe një nga këto botime është ai i autorit Roald Hysa me titullin...