Shkruaj edhe ti

189

Nga Sherife Kalaja

Jeta ecën me hapat e saj të shpejtë dhe pa e kuptuar vëmë re që nuk jemi më të vegjël si dikur. Vogëlushë pesë vjeçarë që prindërit dhe gjyshërit u tregojnë përralla për të zhvilluar sa më shumë imagjinatën dhe ndjenjën e krijimtarisë estetike. Më pëlqen të kthehem pas në kohë,në çaste meditimi dhe të kujtoj kohën kur imagjinata ime ecte me hapa të shpejtë drejt fjalëve që buronin prej shpirtit të prindërve të mi nga bota e përrallave.

Heronjtë ishin gjithmonë aty, për të shpëtuar ndonjë mace të mbetur në një degë peme, për t’i dhënë ëmbëlsira një vajze të vogël që po qante, për të shpëtuar qytetin nga ndonjë përbindësh. Më pëlqenin heronjtë me fuqitë e tyre duke filluar nga ato të thjeshtët e deri tek shpëtimtarët e botës.

154

Nga Merjem Allaisufi
Nё ditёt e sotme njё femёr e mbuluar shihet me sy krejtёsisht tjetёr nga njё shoqёri qё nuk e njeh mirë Islamin. Ata mendojnё se gruaja nё Islam nuk ka vlera, prandaj duhet mbuluar. Por nё tё vёrtetё ky opinion ёshtё tёrёsisht i gabuar. Në Islam femra ka vlera tё mёdha. Ajo vlerёsohet pёr detyrёn si njё besimtare e devotshme, për detyrёn si nёnё dhe si njё bashkëshorte ideale. Njё muslimane ёshtё simbol i mёshirёs, simbol i diturisё dhe simbol i pёrkujdesjes. E si mund tё thuhet qё femra nё Islam nuk ka vlera?!
Mbulesa e afron besimtaren mё shumё me Krijuesin e saj. Ajo nuk e ndrydh atё. Pёrkundrazi i jep mё shumё forcё dhe besim nё vetvete.

266

Nga Entela Hidri

 

Buza e tharë kërkon shpëtim,

Nga i Amshuari një bekim,

Etja kaploi trupin gabimtar,

Ushqimit këtë muaj i jam ndarë.

 

Por lutje me buzë të tretur pëshpëris,

Dua në mes të natës që i stis,

Në labirinte shpirti vlon pendimi,

Mëkatet tashmë i ka zënë mërgimi.

110

Nga Brunilda Basha

 

Lejo heshtjen të flasë

Mungesa të lajmërojë mospraninë.

Frymo dallgët e dashurisë

nëpër shpirtra pa zhurmë.

Pëshpërit në përqafime

zemrash të çlirëta,

264

I DUA DISA ZEMRA,
sepse rëndojnë në peshore!!!!
I dua disa zemra, sepse dinë të të duan
Dhe i dua disa sy, sepse dinë të të lexojnë
I dua disa gjuhë, sepse dinë të flasin
Dhe i dua disa shpirtra sepse s’dinë të të lëndojnë.
Por më shumë i dua kur dinë të zbukurohen
Dhe për hir të Allahut moralin e stolisin
Ata që të thjeshtë ecin përmbi tokë
Dhe fjalët e të paditurve si mërzisin.

Marketing

Vitrina e librit

28
Së fundmi vërehet një rikthim në traditat e hershme të vjershërimit dhe një nga këto botime është ai i autorit Roald Hysa me titullin...